vrijdag 14 oktober 2016

Momenteel is er weer een groep Young Professionals van ilionx afgereisd naar New Dehli om cursussen te volgen en certificaten te behalen. Deze certificaten zijn belangrijk om straks opdrachten te kunnen uitvoeren bij onze klanten.

foto De nieuwe Young Professionals zijn ...

Deze periode om als groep een India-avontuur beleven en samen blokken tijdens de cursussen, legt een goede basis voor het vervolgtraject van de Young Professionals bij ilionx. Vanuit India wordt ook geblogd om het thuisfront op de hoogte te houden van wat de Young Professionals beleven.

Onze eerste avonturen in Delhi, India

Op 6 februari 2016, zaterdagavond, stapten wij met z’n vieren (Sander, Cagri, Robbert-Jan en Mieke) op het vliegtuig naar Dubai. Hier zijn we vervolgens, na acht uur ronddwalen in Dubai, overgestapt naar Delhi. Het was een lange, maar gezellige reis. Uiteindelijk kwamen we rond een uur of 22:00 aan in ons hotel in Delhi. Daar werden we met open armen ontvangen en ze hadden zelfs wat te eten voor ons bewaard. Na een semi warme douche gingen we eten en vervolgens direct naar bed. De cursussen zouden namelijk de volgende ochtend al beginnen.

Eerste dag

De volgende ochtend werden we opgehaald met een Koenig taxi. Toen hadden we tijd om rond te kijken. Van een gigantische sloppenwijk naar een gouden hotel, alles kan hier. Zo ook kleine kinderen die bij de taxi komen staan omdat ze toeristen zien en, aangestuurd door hun moeder, ons één voor één met wanhopige oogjes aankijken en een handje ophouden. Of bijvoorbeeld jonge kinderen die op blote voeten lopen en die met hun baby broertje of zusje aan het rondzeulen zijn. Ook zie je een hoop mensen en dieren die op straat leven alsof het heel normaal is.
De eerste paar dagen gingen we steeds van hotel naar campus en weer terug. Een bedelende mevrouw probeerde, toen we terug naar het hotel wilde gaan, onze aandacht te krijgen. Ze tikte een paar keer op het raam en riep ‘Eh, Hello!’ en vroeg vervolgens om geld voor eten. Toen wij haar probeerde te negeren besloot ze de taxi binnen te komen. Ze trommelde even op Cagri’s schoenen en vroeg nogmaals om geld voor eten, waardoor de chauffeur, wie een sikh is, ons kwam beschermen. Bedelen is namelijk gewoon illegaal in India. Sikhs dragen vaak een wapen bij zich dus die dame wist wel dat ze beter een andere taxi kon gaan lastigvallen. Inmiddels is ‘Eh, Hello!’ onze onderlinge begroetingskreet geworden die algemeen bekend is geworden op de campus.

Iets anders eten

Na een paar dagen hotel-eten besloten we uit eten te gaan in Connaught Place bij Ambrosia Bliss, wat ons was aangeraden door de vorige groep Young Professionals die al in India zijn geweest. We hadden besloten met de metro of een tuk tuk te gaan. Zelf vonden we wel dat we klaar waren voor een tuk tuk. Blijkbaar heet dit helemaal niet zo en wordt in de volksmond een ‘auto’ genoemd, wat dus een gemotoriseerde riksja is. Zo doende hebben we een chauffeur opgezocht, onderhandeld over een paar centen en zijn we op pad gegaan. Uiteindelijk bleek overigens dat we alsnog veel te veel betaald hadden, maar goed. Met gevaar voor eigen leven, maar met heel veel gelach gingen we met z’n vieren in een ‘auto’, vijf met de bestuurder meegerekend. De drie mannen naast elkaar en de dame opschoot. Toen we aankwamen op plaats van bestemming hebben we uiteindelijk het restaurant, na veel ronddwalen en hulp van de locals, gevonden. Voor het eerst konden we ergens in India zitten zonder aangekeken te worden door ons haar, oogkleur of huidskleur, wat op zich niet zo erg is maar toch wel fijn om er even van te ontsnappen. Hier hebben we heerlijk gegeten en de bediening van heel vriendelijk. Het was een heerlijke avond van gezelligheid en lekker eten.
Daarna moesten we uiteraard weer verder met het leren van onze cursussen en zodoende gingen we weer van hotel naar campus en weer terug, tot er werd gevraagd of we een uitje wilde doen naar Pacific Mall. Dit wilde wij uiteraard wel want we zijn er nu toch! En we willen wel wat van Delhi en India zien. Dus op vrijdag zijn we met een groepje mensen naar de Pacific Mall geweest waar alleen maar rijkere Indiërs rondlopen. Je hebt daar leuke winkeltjes waar ze lokale items verkopen maar ook de grotere merken zoals wij die ook in Nederland kennen, denk aan kledingwinkels zoals Zara, Tommy Hilfiger etc. We hadden hier besloten om een niet-Indisch gerecht te eten. Er was een foodcourt met verschillende culturele hoogstandjes. We hebben dus pizza gekozen!

Wat we doen op onze vrije dag

Zondag was onze eerste vrije dag en we hadden besloten om naar de Taj Mahal en Agra Fort te gaan. We gingen met een groep van negen mensen met een busje van Koenig naar de Taj. De rit duurde een uur of vijf op de heenweg en zes uur op terugweg en daar moeten we eerlijk bij zeggen dat zo’n busje dan toch wel wat minder comfortabel zit dan dat we gewend zijn. We hadden een tourgids die ons meenam naar de Taj Mahal en ons wat achtergrondinformatie gaf over het ontstaan. Hier waren een hoop aapjes wat leuk is om te zien, maar je moet niet te dicht in de buurt komen in verband met rabiës. Na de Taj Mahal werden we afgezet bij een eettentje, waar sommige mensen maagkramp aan over hebben gehouden, maar iedereen heeft dat ook weer overleefd. Daarna gingen we verder naar Agra Fort. We hebben onze ogen uitgekeken en ging voldaan terug in het busje naar het hotel, al waren we het busje uiteindelijk wel zat. Mensen vragen ons wat voor een avonturen we deze keer weer gaan beleven. Het is inmiddels weer een nieuwe week en we gaan wel zien wat deze week ons gaat brengen!