BoskalisPapendrecht 32 uur WO/WO BACHELOR/WO MASTER

Zit jij in de laatste fase van een WO-opleiding Technische Bedrijfskunde? Heb je interesse in big data en alles wat met internet of things te maken heeft?

De functie

Zit jij in de laatste fase van een WO-opleiding Technische Bedrijfskunde? Heb je interesse in big data en alles wat met internet of things te maken heeft? Ben je benieuwd wat deze containerbegrippen voor Boskalis betekenen? En wil je een rol spelen in de stappen die Boskalis op dat gebied zet? Lees dan snel verder, want op korte termijn zijn we op zoek naar een student die aan de slag wil met een afstudeeropdracht gericht op Data Analyse. 

De totale vloot van Boskalis bestaat uit 900 vaartuigen en drijvend materieel en de afdeling Fleet Management van onze Offshore Energy divisie heeft circa 45 offshore schepen in beheer. Deze schepen worden ingezet voor zwaar droog zeetransport en het ‘nat’ slepen over lange afstanden. De data die verzameld wordt over deze schepen, zoals brandstofverbruik, snelheden waarmee gevaren wordt en operationele vaardagen, zijn met name manuele data. Deze data is ontzettend waardevol, maar op dit moment wordt deze data slechts beperkt geanalyseerd. Om data makkelijker te kunnen analyseren, worden dashboards gebouwd in Microsoft BI en hier kun jij een rol in gaan spelen. 

Als afstudeerder ga je een inventarisatie maken van de huidige data en ga je met de schepen in gesprek over data waarop nu misschien nog niet gerapporteerd wordt. Zodra de huidige en gewenste situatie duidelijk is, ga je aan de slag met het ontwikkelen van dashboards. Je kunt hierbij denken aan een dashboard dat inzicht geeft in draaiuren van een schip. Zo’n dashboard kan een voorspelende waarde hebben voor het onderhoud dat gepleegd moet worden en hier kan vervolgens weer een financiële consequentie aangekoppeld worden. Tijdens de afstudeeropdracht werkt je nauw samen met IT en stakeholders zoals Fleet Management, Operations en Finance. Kortom, als je kiest voor de afstudeeropdracht Data Analyse, dan ga je écht aan de slag met een relevante behoefte binnen onze organisatie. Best gaaf toch?     

Wie jij bent

Jij bent de afstudeerder waar de afdeling Fleet Management naar op zoek is als je voldoet aan het volgende profiel:

  • Je volgt momenteel een WO-studie in de richting Technische Bedrijfskunde.
  • Je hebt grote interesse in big data en alles wat met internet of things te maken heeft, maar je begrijpt dat een organisatie zoals Boskalis een pragmatische aanpak nodig heeft om hier stappen in te zetten.
  • Je bent communicatief sterk en je beheerst de Nederlandse en Engelse taal perfect in woord en geschrift.
  • Je bent analytisch, proactief, initiatiefrijk, zelfstandig en resultaatgericht.
  • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar voor een periode van vijf tot negen maanden (duur en startdatum worden in overleg bepaalt).
  • Je hebt een streepje voor als je al enige ervaring hebt met Microsoft BI.

Wij bieden

Als afstudeerder word je prima beloond voor je harde werken. De toegevoegde waarde van afstuderen bij Boskalis zit in elementen zoals: 

  • veel verantwoordelijkheid;
  • een professionele, maar informele werksfeer;
  • collega’s die trots zijn op hun werk, de toonaangevende projecten en Boskalis in zijn totaliteit.
Direct solliciteren

Doorlopend