Techniek bedrijvenvrijdag 18 november 2016 Rotterdam

Techniek Bedrijven Evenement is hét landelijke carrière-evenement dat staat voor kwaliteit en persoonlijk contact tussen student en bedrijf. De geselecteerde studenten worden gekoppeld aan een exclusieve selectie van bedrijven door middel van ons unieke matchingconcept.


Casestudies, bedrijfspresentaties, discussies, workshops, een bedrijvenmarkt, vacaturerondes en een afsluitende borrel zorgen voor een hoge mate van interactie en intensief contact tussen de bedrijven en studenten tijdens het evenement. De 26ste editie van het Techniek Bedrijven Evenement vindt plaats op vrijdag 18 november 2016 in het Beurs-WTC te Rotterdam.

Wij verbinden ambities

Deelnemen aan het Techniek Bedrijven Evenement gaat op basis van selectie. Wanneer een student zich inschrijft via de website geeft deze via het inschrijfformulier aan wat de studievoortgang, (relevante) nevenactiviteiten en werkervaring zijn. Daarna kunnen zij opgeven waar hun voorkeur qua bedrijven naar uitgaat, van welke bedrijven zij een casestudie willen en/of van welke bedrijven zij een interactieve case-presentatie willen krijgen en welke workshop zij graag zouden volgen.

Bedrijven worden op hun beurt zorgvuldig geselecteerd door de organisatie. Wij nemen met bedrijven tijdens een bedrijfsbezoek zorgvuldig de verschillende competenties door. Op basis hiervan wordt een profiel geschetst door het bedrijf dat zij graag terugzien bij studenten. Studenten die voldoen aan dit profiel én zelf hebben aangegeven interesse te hebben in het bedrijf kunnen dan vervolgens worden geselecteerd. Zo weet je altijd zeker dat het bedrijf interesse heeft in jou als student en jij interesse hebt in het bedrijf. Ideaal!

De selectieprocedure

Techniek Bedrijven hanteert de volgende selectieprocedure bij het maken van een match tussen jou en een bedrijf.

01
Aanmelden
Om mee te doen met een evenement maak je via de website een profiel aan. Hier vul je in wie je bent en hoe we met je in contact kunnen komen.

02
Bedrijfsvoorkeur
Techniek Bedrijven vraagt per evenement aan ieder bedrijf hoe zwaar ze ieder aspect van het profiel van een student laten meewegen. Op deze manier schetsen ze een duidelijk beeld van de student de ze graag zien verschijnen.

03
Score
Vervolgens wordt gekeken naar de match tussen student en bedrijf op basis van een procentuele score. De score die je krijgt verschilt dus per bedrijf, omdat ieder bedrijf op zoek is naar een ander type student.

04
Koppeling
De studenten die het best passen bij de voorkeuren van het betreffende bedrijf worden in contact gebracht met het bedrijf.

Locatie

Beurs-WTC Rotterdam
Beursplein 37
Postbus 30099
3001 DB Rotterdam
www.wtcrotterdam.nl
Beurs-WTC Rotterdam

Dagprogramma

Alle deelnemende studenten krijgen een persoonlijk dagprogramma dat toegespitst is op hun interesses én ambities. In de ochtend participeren alle studenten in één van de 24 verschillende casestudies. In de middag volgt iedere student één van de 16 bedrijfspresentaties en daarna worden er verschillende carrièreworkshops aangeboden. Het evenement wordt afgesloten op de beursvloer, waar tijdens de borrel nog informeel nagepraat kan worden over de ervaringen van deze dag.

08:30 - 09:30

Ontvangst

09:30 - 10:00

Opening

10:00 - 13:00

Casestudies

13:00 - 14:00

Lunch

14:00 - 15:15

Middag ronde 1: bedrijfspresentaties

15:15 - 16:15

Middag ronde 2: workshops en discussiegroepen

15:15 - 16:15

Middag ronde 3: Vacature ronde

15:15 - 17:00

Bedrijvenmarkt

17:00 - 18:30

Netwerkborrel

Techniek Bedrijven Evenement 2016 topwerkgevers

De volgende topwerkgevers zijn ook aanwezig op de Techniek Bedrijven Evenement 2016 van vrijdag 18 november 2016: